Vloerverwarming

Vloerverwarming

De meeste huishoudens maken nog altijd gebruik van de standaard CV-ketels en radiatoren om de woning te verwarmen. Maar wist u dat vloerverwarming grote voordelen biedt ten opzichte van een CV-installatie? Installatiebedrijf Stravers vertelt u hier graag meer over. 

Vloerverwarming als bijverwarming

Wanneer vloerverwarming alleen plaatselijk wordt toegepast, dan spreken we van vloerverwarming als bijverwarming. Vloerverwarming als bijverwarming maakt gebruik van verwarming middels elektriciteit. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in badkamers. Wilt u meer weten over vloerverwarming in de badkamer, kijk dan ook bij elektrische vloerverwarming.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer we spreken van vloerverwarming als hoofdverwarming, dan betekent dit dat de warmte in zijn geheel wordt opgewerkt door vloerverwarming. U zou dan dus geen CV-ketel en radiatoren meer nodig hebben. 

Anders dan bij vloerverwarming als bijverwarming, wordt bij vloerverwarming als hoofdverwarming gebruik gemaakt van verwarming middels water. Er worden kunststof leidingen worden onder de vloer gelegd, welke via een verdeelunit worden aangesloten op het waternetwerk. De verdeelunit is de regelaar van het hele systeem. Hij is voorzien van een pomp die het water door de kunststof leidingen heen pompt, en een thermostaatkraan die ervoor zorgt dat de temperatuur van het water niet zo heet wordt dat het uw vloer zou kunnen beschadigen. 

Voordelen

Met vloerverwarming kunt u de ruimtes in uw woning zeer gelijkmatig verwarmen. Ook is het mogelijk om een constante temperatuur te realiseren, iets dat met radiatoren eigenlijk niet mogelijk is. Daarbij kan vloerverwarming als hoofdverwarming een aanzienlijke besparing op de energiekosten opleveren.

Meer weten over vloerverwarming?

Wilt u meer weten over de werking, de voordelen en/of de besparingsmogelijkheden van vloerverwarming? Of heeft u behoefte aan een deskundig advies op maat? Neemt u dan contact op met Installatiebedrijf Stravers B.V.!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden kantoor

Maandag t/m vrijdag
07:00 - 17:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
© Installatiebedrijf Stravers 2020 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl